>

Sidor

maanantai 24. heinäkuuta 2017

Peltiverilettu & Valkokastike (Gluteeniton)


Kukas muu tekee verilettuja itse? Itsetehdyt veriletut ovat kyllä hyviä, ja jopa miehelleni maistuvat mainiosti mutta kyllähän siihen saa aikaa tuhraantumaan kun niitä pieniä lättyjä paistelee. Ratkaisu ongelmaan on yksinkertainen - verilettutaikina kaadetaan pellille, paistetaan ja leikataan sopiviksi paloiksi. Joku voisi sanoa, että no tämähän on palttua, mutta minusta paltun tulee olla paksua joten luokittelen tämän vain helpommaksi versioksi veriletuista.
Valkokastike verilettujen kylkeen on aina mieheni toive, itse pärjäisin kyllä puolukoillakin, mutta ohessa myös ohje gluteenittomaan valkokastikkeeseen.



Peltiverilettu & Valkokastike (Gluteeniton):


Verilettu:

- 5 dl (pullollinen) naudan verta
- 5 dl maitoa
- 2 dl tattarijauhoja
- suolaa & valkopippuria maun mukaan
- 1 tl kuivattua meiramia
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 kananmuna


- Sulata veri.
- Sekoita veri, maito ja jauhot kulhossa keskenään.
- Jätä taikina lepäämään puoleksi tunniksi.
- Lisää mausteet ja kananmuna.
- Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille tai laakeaan vuokaan.
- Paista verilettua 175-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.
- Tarjoa esimerkiksi puolukoiden ja perunamuussin kanssa.



Valkokastike:

- 2 rkl voita
- 2 rkl täysjyväriisijauhoa tai hienoa kaurajauhoa
- 4-5 dl maitoa
- suolaa maun mukaan

- Sulata voi kattilassa.
-Lisää jauhot ja anna kiehahtaa.
-Nosta kattila liedeltä ja lisää maito koko ajan sekoittaen.
-Nosta kattila takaisin levylle ja jatka sekoittamista, kunnes kastike kiehuu.
-Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 10 min, sekoita välillä.
-Mausta suolalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti