>

Sidor

torstai 13. heinäkuuta 2017

Myslisämpylät (Gluteeniton)


Heippa! Kerroinkin tuossa pari postausta sitten, että minuun otettiin yhteyttä kaupallisen yhteistyön merkeissä ja ehdotettiin että tekisin muutaman reseptin Provenan tuotteita käyttäen. Tottahan lähdin oitis mukaan, minusta on mukava päästä kokeilemaan uusia tuotteita ja kehitellä niistä jotakin omaan, sekä toivottavasti myös teidän, suihinne sopivaa. Innostuin, kun sain lahjakortin Oatlet Storeen ja lähdin heti selailemaan vaihtoehtoja. Valitsin mm. Provenan Gluten-Free Tasting Bundlen ostoskoriini, sillä siinä oli minusta järkevästi hieman kaikkea testaamisenarvoista, ja joista olisi mainiota kehittää reseptejä.
Valitsin tähän toiseen reseptiini mahtavan Gluteenittoman Kaura myslin, joka antaa sämpylöille kivasti hieman erilaista makua.
Mysli sisältää runsaasti kuituja ja seoksesta löytyykin muun muassa omenaa, rusinoita, taateleita ja auringonkukan siemeniä, jotka tekevät myslistä todella maistuvan.

Joko katsotaan, kuinka sinäkin voit hieman piristää sämpylätaikinaasi?





Myslisämpylät (Gluteeniton):



-5 dl kädenlämpöistä vettä
-1 pss kuivahiivaa 
-1 rkl psylliumia
-1 rkl siirappia
-1 tl suolaa
-1 dl perunakuitua
-1½ dl Provena Gluteeniton Kauramysliä
-4 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
-2 dl tattarijauhoja



- Mittaa vesi kulhoon ja lisää joukkoon käsivatkaimella tai yleiskoneella sekoittaen kuivahiiva, psyllium ja siirappi. 
-Anna psylliumin turvota noin 5 minuutin ajan. 
-Lisää joukkoon suola, mysli ja perunakuitu. 
-Sekoita joukkoon viimeisenä jauhot parissa erässä. 
-Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti muutaman minuutin ajan. 
-Taikina saa jäädä hieman tahmaiseksi. 
- Ota käsiisi hieman jauhoa ja muotoile jauhotetuin käsin taikinasta pellille sämpylöitä. 
- Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuutin ajan. 
-Halutessasi voit voidella sämpylät maidolla ennen paistoa, jolloin ne ottavat paremmin väriä. 
-Paista 225 asteessa n.20-25 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti