>

Sidor

maanantai 6. helmikuuta 2017

Melanzane - Munakoisovuoka




Ah, kasvisruuat ovat niin hyviä ja niistä saa helposti myös "tukevaa" vatsantäytettä. Nyt on taas vihjailtu, että pakkaset alkavat paukkua ja silloin, ainakin minä, kaipaan täyttäviä, lämmittäviä ja lohduttavia ruokia. Tämä Melanzane- munakoisovuoka on juuri sitä kastia.


Melanzane - Munakoisovuoka:


- n. 800g munakoisoa
- 1/2 tl suolaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 4 palloa mozzarellaa
- 1 dl parmesaania raastettuna
- 2 rkl kuivattua basilikaa


Tomaattikastike:

- (1 sipuli)
- (3 valkosipulinkynttä)
- 1 rkl oliivilöljyä
- 2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja
- 2 rkl tomaattipyrettä
- ½ tl chilihiutaleita
- 2 tl hunajaa
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 1 tl suolaa
- reilusti mustapippuria



- Leikkaa munakoisot 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi, suolaa ne ja anna seistä huoneenlämmössä n. 20 minuuttia.
- Kun munakoisot ovat itkettyneet, kuivaa niiden pinta talouspaperilla.
- Kuumenna paistinpannu ja paista viipaleet reilussa öljyssä kullanruskeiksi ja siirrä ne talouspaperin päälle valumaan.
- Valmista seuraavaksi kastike. 
- Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kuullosta sipuleita kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi.
- Lisää vielä valkosipuli, chilihiutaleet ja kuullota hetken aikaa. 
- Kaada joukkoon kuoritut tomaatit, muussaa niitä hieman ja anna porista 5 minuuttia välillä sekoittaen. 
- Lisää seuraavaksi etikka. 
- Ota kattila pois liedeltä, kun kastike on sopivan paksua. 
- Maista kastiketta ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria
- Kokoa melanzane vuokaan: levitä tomaattikastiketta uunivuoan pohjalle. Lado munakoisoja, mozzarellaa ja kastiketta kerroksittain vuokaan. Kun vuoka on täysi, paina täytettä tiiviimmäksi, kuorruta parmesaanilla ja paista 200-asteissa uunissa noin 40–50 minuuttia.
- Tarjoa munakoisovuoka heti irtonaisena muhennoksena tai jäähdytä ruoka ensin jääkaapissa, jolloin siitä tulee leikattavaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti