>

Sidor

lauantai 25. helmikuuta 2017

Laskiaispullakakku (Gluteeniton)


Jaa, mitenkö olen jaksanut olla postaamatta laskiaispullajuttuja? No en oikein mitenkään, mutta hienosti pidättelin tähän saakka!
Laskiaispullat ovat saaneet viime vuosina mitä moninaisimpia muotoja - on miniä, jättiä, erilaisilla täytteillä ja muotojakin on ollut vaikka minkä moista. Tässä nyt kuitenkin helppo ohje Laskiaispullakakkuun, joka on helppo ja myös gluteeniton.
Hiphei! Eikun mäkeen ja hernaria naamaan!


Laskiaispullakakku (Gluteeniton):


- 150g voita
- 1½ dl sokeria
- 200g kermaviiliä
- 1 kananmuna
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta (vaalea)
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 rkl kardemummaa
- 2 ½ tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 2 tl psylliumia

- lisäksi hilloa, kermavaahtoa, rae- ja tomusokeria


- Vaahdota voi ja sokeri.
- Vatkaa joukkoon kananmuna.
- Lisää seokseen kermaviili.
- Mausta taikina suolalla, vaniljalla ja kardemummalla.
- Lisää taikinaan jauhot, leivinjauhe ja psyllium.
- Sekoita tasaiseksi.
- Voitele n. 20cm irtopohjavuoka hyvin ja kaada taikina vuokaan.
- Tasoita halutessasi taikinan pintaa hieman vedellä kostutetuin käsin.
- Ripota taikinan päälle raesokeria.
- Paista kakkua uunin alatasolla 225-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
- Peitä vuoka foliolla, jos tuntuu että pullakakku ottaa liikaa väriä.
- Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä hetki ennen vuuasta irroittamista.
- Leikkaa kakku puoliksi.
- Täytä jäähtynyt kakku hillolla ja kermavaahdolla.
- Laita kakulle lakki päähän ja sirottele päälle vielä tomusokeria.






1 kommentti: