>

Sidor

perjantai 27. tammikuuta 2017

Vaniljaiset Sitruuna-Ricottapannarit (Gluteeniton)



Sain sähköpostiini mukavan pyynnön - yhteistyötä jälleen KitchenTimen kanssa. Jes!
Innostuin oitis tästä mahdollisuudesta ja valitsin heidän verkkokaupastaan tällaisen suloisen, mutta jykevän blini-/lettupannun. Tämä Ronneby Bruk:in pannu on kestävää valurautaa ja kahva on tammea - verkkokaupassa on saatavilla myös samaisia pannuja erilaisilla kahvoilla, mutta tämä viehätti minua eniten. Täytyy myöntää, että myös pannun suloiset sydänkuviot olivat iso osa päätöstä. Tällainen hömppä, kun olen.
Tiesin lähes heti millaisen reseptin tulisin tekemään tällä pannulla. Sitruunapannukakkuja, jotka saavat pehmeyttä ricottajuustosta ja lisää makua vaniljasta. Kylkeen hieman makeaa kermavaahtoa. Ah, ihanaa!
Nämä pannarit sopivat mukavasti kirkkaan kevätaamun aamiaiseksi, tai vaikka vain itsesi hemmotteluksi keskellä arkea.









Vaniljaiset Sitruuna-Ricottapannarit (Gluteeniton):

(n. 10 pannukakkua)


- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 50 g voita (sulatettuna)
- 2 dl kevytmaitoa
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 sitruunan kuori raastettuna + mehu (luomu)
- 2 tl vaniljajauhetta
- 250 g ricottajuustoa


- Erota keltuaiset valkuaisista.
- Sekoita maito, keltuaiset, sokeri, vaniljajauhe ja ricotta.
- Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoseokseen.
- Kääntele jauhoseos keltuaismassan joukkoon.
- Lourauta taikinaan myös sulatettu voi.
- Raasta mukaan sitruunan kuori ja purista mehu.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti taikinan sekaan.
- Paista keskilämpöisellä pannulla kullanruskeiksi.
- Tarjoa sitruunatirauksen, tomusokerin ja kermavaahdon kanssa.





2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä ♥ Ehdottomasti kokeilen, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia, kiva että tykkäät. :) Hauskaa, jos kokeilet - toivottavasti maistuu :)

      Poista