>

Sidor

sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Pirteä Sitruunakääretorttu (Gluteeniton)




Perjantaisten synttärikekkereiden jälkkärinä toimi pirtsakka sitruunakääretorttu. "Pääruokana" oli mausteisia tortilloja, joten ajattelin että tällainen raikkaampi lopetus aterioinnille olisi paikallaan.
Moni tätä kyllä kehuikin suurin sanoin ja kieltämättä itsellekin maistui mainiosti.
Nyt siis äkkiä sitruunan tuoksua keittiöön levittämään ja leipomaan tätä sitruunakääristä!


Pirteä Sitruunakääretorttu (Gluteeniton):


Taikina:

- 3 kananmunaa (luomu)
- 1,5 dl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua (luomu)
- 1 sitruunan raastettu kuori (luomu)
- 1,5 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
(- jos kananmunan keltuaiset eivät anna toivomaasi keltaisuutta taikinaa, käytä muutama tippa elintarvikeväriä)


Täyte:

- 3 dl valmista tai itsetehtyä lemon curdia
- 1½-2 purkkia sitruunarahkaa (n.400g)


Päälle:

- sitruuna viipaleita
- kirpeitä karkkeja
- muutama pieni pursotus rahkaa, marenkia tai kermaa
- mintun tai sitruunamelissan lehtiä



- Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niitä kovalla teholla noin kaksi minuuttia.
(Tein tämän yleiskoneella, mutta onnistuu myös käsivatkaimella.)
- Kun kananmunavaahto on keltaista, lisää sekaan sitruunamehu, -kuori ja sokeri.
- Vatkaa hyvin.
- Lisää nyt joukkoon perunajauhot ja leivinjauhe.
- Tiputa tässä kohtaa mukaan elintarvikeväri, jos sitä tarvitset.
- Sekoita.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
- Paista torttupohjaa 200-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.
- Anna torttupohjan jäähtyä hetki ja irroita se paperista.
- Kun pohja on kokonaan jäähtynyt, voit lisätä täytteet.
- Levitä lemon curdia ja sitten rahkaa koko pohjan päälle.
- Rullaa torttu mahdollisimman tiukaksi paketiksi.
- Koristele makusi mukaan.








2 kommenttia:

  1. Lemon curd-rahkatäyte kuulostaa herkulliselta! Kiva löytää gluteenittomia reseptejä. :)

    VastaaPoista
  2. Heippa Siiri! Rahka ja lemon curd olivat kyllä todella hyviä yhdessä, täytyy varmaan käyttää jossain muussakin yhteydessä. :D Gluteenittomat reseptit ovat meillä nykyään arkipäivää, joten täältäpä niitä löydät jatkossakin :)

    VastaaPoista