>

Sidor

torstai 22. syyskuuta 2016

Kanakepakot ja Aura-dippi (Gluteeniton)



Kauppareissulta tarttui kärryyn broilerin jauhelihaa, pakkohan sitä oli ostaa kun "halvalla sai." Tästä aineksesta siis ruokaa vääntämään, ja toiveissa jotakin uutta uutukaista makuelämystä.
Tuntui kelpaavan miehellekin - tosin Aura-dipin sain nautiskella aivan yksikseni, hän kun ei Aurasta välitä.
Nam nam, kyllä tehdään varmasti uudelleenkin näitä tiputikkuja.


Kanakepakot ja Aura-dippi:

(kahdelle)


Kepakot:

- 400g broilerin jauhelihaa
(- 1 sipuli + 1 valkosipulin kynsi)
- suolaa & pippuria
- 2 tl oreganoa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl currya
- 1 kananmuna
+ grillitikkuja


Dippi:

- 2 dl turkkilaista jugurttia
- n. ½ pakettia Aura-juustoa
- suolaa & pippuria
- pieni tiraus hunajaa


- Kuullota silputtua sipulia ja valkosipulia hetki öljyssä pannulla.
- Anna niiden jäähtyä hetki.
- Sekoita kaikki kepakoiden ainekset kulhossa keskenään.
- Nyt voit valita kypsennysmetodin: joko pannulla, tai uunissa 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
- Muotoile taikinasta neljä pötköä joko pannulle tai leivinpaperin päälle pellille.
- Kypsennä.
- Voit tökätä tikut pötköihin ennen tai jälkeen kypsennyksen.
- Omani ovat uunin tuotoksia ja tikut tökkäsin kyytiin ennen kypsennystä.
- Aloita dipin valmistus murentamalla aurajuusto muruiksi.
- Sekoita muru jugurtin sekaan ja mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla.
- Tarjoa esimerkiksi lohkopottujen ja porkkanatikkujen kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti