>

Sidor

perjantai 23. syyskuuta 2016

Hirvipullat Kermaisella Jaloviina-kastikkeella




Olisikohan tämä nyt sitten semmonen mettämiehen erikoinen? Ainakin tuo oma ukko hyrisi siihen malliin tätä suuhun lapatessaan, että taitaapa vain ollakin.
Kieltämättä maistui kyllä hyvältä omassakin suussa, varsinkin jäisien puolukoiden kanssa.
Aijai, kylläpä se syksy vaan suo kaikenlaisia herkkuja.


Hirvipullat Kermaisella Jaloviina-kastikkeella:


Lihapullat:

- 400g hirvenjauhelihaa
- 200g possunjauhelihaa
- 1 sipuli
- suolaa & pippuria
- 1 rkl makeaa sinappia
- 1 kananmuna
- 1 tl rosmariinia (kuivattu)
- 2 katajanmarjaa (kuivattu)

Kastike:

- 3 dl kuohukermaa
- 0,5 dl Jaloviinaa
- 1 tl makeaa sinappia
- 1 lihaliemikuutio
- pari oksaa tuoretta timjamia
- tarvittaessa lisää suolaa
- mustapippuria



- Kuullota silputtu sipuli pannulla.
- Sekoita kulhossa keskenään jauhelihat, kananmuna ja sinappi.
- Jauha rosmariini ja katajanmarja hienommaksi ja lisää taikinaan jäähtyneiden sipulien kanssa.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Pyörittele jauhelihataikinasta lihapullia leivinpaperin päälle pellille.
- Paista pullia 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Halutessasi voit paistaa pullat myös paistinpannulla voissa.
- Valmista kastike sekoittamalla ainekset pannulla keskenään.
- Kiehauta ja väännä levyä pienemmälle.
- Keitä kastiketta hetki, niin että se paksuuntuu hieman.
- Nouki timjaminoksat pois kastikkeen joukosta.
- Lisää halutessasi pullat lämpiämään kastikkeen sekaan, tai tarjoa erikseen.
- Seuraksi perunamuussia ja puolukoita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti