>

Sidor

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Omena-Tuorejuustopiirakka (Gluteeniton)



Omenoita tuntuu piisaavan! Mekin saimme, miehen mummolassa vieraillessa, ämpärillisen punaposkisia omppuja matkaan. Tähän piirakkaan niitä en saanut kovin montaa upotettua, mutta suunnitelmissa on kyllä muutakin omenaherkkua.
Nämä omenat olivat hieman hapokkaita, joten tuorejuusto ja jugurtti tasapainottavat niitä hyvin.
Helppoa ja hyvää kahvin kanssa maisteltavaksi.


Omena-Tuorejuustopiirakka (Gluteeniton):


Pohja:

- 200g voita
- 1 dl sokeria
- 2 dl kaurahiutaleita
- 4 dl jauhoja (gluteeniton tai tavallinen)
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kanelia


Täyte:

- 3 dl turkkilaista jugurttia
- 3 dl tuorejuustoa (maustamaton, maustettu käy myös)
- sokeria ja kanelia maun mukaan
- 2 kananmunaa

Päälle:

- 5-8 omenaa koosta riippuen
- sitruunamehua
- tomusokeria
- kanelia



- Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään.
- Kaada sekaan loput pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele piirakkavuoka ja painele taikinaa pohjalle ja reunoille.
- Sekoita täytteen ainekset kulhossa keskenään ja kaada seos piirakkapohjan päälle.
- Siirrä piirakkavuoka hetkeksi jääkaappiin odottamaan.
- Pese omenat huolellisesti.
- Lohko omenat neljään osaan ja leikkaa siemenkodat pois.
- Siivuta omenalohkot n. 2mm siivuiksi.
- Aseta siivut laakeaan astiaan ja pirskota siivujen päälle sitruunamehua.
- Laita siivut mikroon noin kahdeksi ja puoleksi minuutiksi.
- Voit välillä hieman käännellä siivuja varoen.
- Siivut ovat valmiita, kun ne ovat niin taipuisia, että saat niitä hieman rullattua.
- Ota piirakkavuoka jääkaapista ja aloita omena-ruusujen teko.
- Rullaa yksi siivu ihan tiukaksi rullaksi, aseta seuraava siivu tuon tiukan rullan kääreeksi - jatka näin kunnes sinulla on kasassa ruusu.
- Täytä koko piirakan pinta-ala ruusuilla, tai vain osa, kuten minä tein.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ovat saaneet hieman väriä.
- Ripauta piirakan pinnalle hieman tomusokeria ja kanelia ennen tarjoilua.





4 kommenttia:

  1. Tämä on taas yksi superkaunotartorttu!

    VastaaPoista
  2. Onpas kaunis! Totahan pitää ehdottomasti kokeilla! Tein tässä just pari päivää sitten gluteenittomia ja sokerittomia muffineja, ihan hyviä nekin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Tiina A :) Kantsii kyllä kokeilla, helppoa ja hyvää eikä kovasti tarvitse käydä kaupassakaan ostelemassa tarvikkeita...ehkä muutama pikku juttu :)

      Poista