>

Sidor

tiistai 27. syyskuuta 2016

Siideripossua Uunissa




Viikko ei ole edes puolessa ja nyt jo otsikossa komeilee viittaus alkoholiin, jaahas - nyt taidetaan olla aivan hunningolla. Vai ollaanko sittenkään? No ehei.
Eilen pääsi käymään niinkin hurjasti, että elettyjen vuosien lukumäärä pompsahti eteenpäin jälleen yhdellä vuodella, joten ajattelin tehdä jotain hieman erilaista ruokaa.
Helppoahan tämä on ja hyvääkin vielä, joten ihan täydellistä siis!
P.S Tähän ruokaan sain upotettua viimeisetkin miehen mummon antamat omenat, huh.


Siideripossua Uunissa:



- 4-6 possun kyljystä (muukin osa käy)
(- 1 sipuli + 1 valkosipulin kynsi)
- 2 omenaa
- 3 porkkanaa
- 2,5 dl kuivaa omenasiideriä
- 1 tl hunajaa
- suolaa & pippuria maun mukaan
- ½ tl kurkumaa
- ½ tl savupaprikaa
- 2 dl smetanaa
- öljyä
- ½ dl minttusilppua



- Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
- Kuumenna paistinpannulla tai padassa tilkka öljyä.
- Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja siivuta valkosipuli ja kuullota niitä hetki.
- Nosta sipulit sivuun ja ruskista kyljykset pannulla.
- Suolaa ja pippuroi.
- Kuori ja viipaloi omenat ja porkkanat. (Luomuja ei tarvitse kuoria, vain huuhdella)
- Nosta kyljykset, sipulit, omenat ja porkkanat pataan.
- Laita perään mausteet, hunaja, sekä siideri ja smetana.
- Viimeisenä minttusilppu.
- Hauduta pataa 200-asteisessa uunissa ensin kannen (tai folion) kanssa n. 1 tunti ja ilman kantta vielä 30 minuuttia.
- Koristele muutamalla smetana nökeröllä ja mintunlehdillä.
- Tarjoa esimerkiksi perunoiden, muussin tai couscousin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti