>

Sidor

torstai 2. kesäkuuta 2016

Raparperi-Vaniljahillo


Raparperit ojentelevat varsiaan jo varmasti monellakin pihamaalla kohti aurinkoa, vaan minäpä nappasin muutaman varren anoppilan suuresta puskasta. Ison purkin hilloa niistä saikin keiteltyä! 
Hillo maistui makiasti gluteenittomien lettujen kanssa, mutta oivasti passaisi varmasti esimerkiksi jäätelön, aamupuuron tai kakkujen seuraksi. 
Tässäpä ohje helppoon ja herkulliseen raparperihilloon.



Raparperi-Vaniljahillo:



- 600g raparperia
- 3 dl hillosokeria
- ½ tl vaniljajauhetta



- Huuhtaise ja kuori raparperit.
- Pilko varret kattilaan.
- Mittaa sekaan myös hillosokeri ja vaniljajauhe.
- Kuumenna seos kiehuvaksi.
- Keittele hilloa miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia.
- Purkita kuuma hillo puhtaaseen ja kuumaan purkkiin ja sulje tiiviisti.*
- Anna purkin jäähtyä ennen jääkaappiin laittoa.
- Hillo saa mielellään tekeytyä jääkaapissa noin vuorokauden ennen käyttöä.


*Minä teen purkkien kanssa niin, että pesen ne astianpesukoneen kuumimmalla ohjelmalla ennen purkitusta ja ajoitan hillonkeittelyn niin, että saan kuuman hillon juuri koneesta tulleeseen, myöskin kuumaan, purkkiin.




4 kommenttia:

  1. Olisi varmaan hyvää paahtoleivän päällä valkohomejuuston kaverina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä hyvä idea! :) Varmasti oivat makuparit.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Meillä ainakin tykättiin kovasti...jopa nirsoimmat :D

      Poista