>

Sidor

tiistai 12. huhtikuuta 2016

Tonnikalapihvit & Kermaviilikastike






No nyt kyllä suosittelen kaikkia tonnikalan ystäviä kokeilemaan näitä pihvejä. Jos tonnikalan syönti pelkilteen purkista nyppii, otappa tästä oiva ohje!
Seuraksi vaikkapa vähän pottuja ja tätä mahtavaa kermaviilikastiketta, avot.


Tonnikalapihvit ja Kermaviilikastike:


Pihvit:

- 3 tölkkiä tonnikalaa öljyssä
- 2 dl kermaviiliä
- 1 dl korppujauhoja (gluteeniton)
- 2 kevätsipulin vartta
- 1 kananmuna
- suolaa & pippuria
- ripaus cayennepippuria
- 1 tl kuivattua persiljaa
- tiraus sitruunamehua


Kermaviilikastike:

- 2 dl kermaviiliä
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- ripaus suolaa & pippuria
- 1 rkl kuivattua tilliä
- liraus sitruunamehua


- Mittaa pihvitaikinan kermaviili kulhoon ja sekoita korppujauhojen kanssa.
- Anna turvota viitisen minuuttia.
- Silppua sillä aikaa kevätsipuli ja valuta tonnikalat.
- Lisää tonnikala, kevätsipuli ja mausteet kulhoon.
- Sekoita.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa jotakin, lisää sen jälkeen kananmuna.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Muotoile taikinasta pihvejä pannulle ja paista öljytilkassa molemmin puolin.
- Sekoita kermaviilikastikkeen kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku.
- Tarjoa pihvit esimerkiksi perunoiden, salaatin, sitruunalohkojen ja kermaviilikastikkeen kanssa.

2 kommenttia: