>

Sidor

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Feta-Munakoisovuoka



Maanantai, saavuit liian aikaisin taas. 
Noh, ei hätiä mitiä! Hyvää ruokaa pöytään, niin kaikki korjaantuu. 
Tämän reseptin voit tehdä helposti gluteenittomana ja halutessasi lihattomana.
Helppo ja hyvä vuokaruoka piristämään arkea.


Feta-Munakoisovuoka:


- 2 isohkoa munakoisoa
- 1 paketti fetaa
- juustoraastetta


Jauhelihakastike:

- 400g jauhelihaa
(- 1 sipuli tai sipulijauhetta maun mukaan + 1 valkosipulin kynsi)
- 1 tölkki kuorittuja tomaatteja
- suolaa & pippuria
- 1 tl kuivattua basilikaa


Valkokastike:

- 2 rkl voita
- 2 rkl jauhoja (vehnä- tai gluteeniton)
- 4 dl maitoa
- suolaa & valkopippuria
- ripaus muskottia



- Aloita pesemällä ja pilkkomalla munakoisot.
- Ripota viipaleiden päälle hieman suolaa.
- Paista viipaleita hieman pannulla ja siirrä ne sitten syrjään odottamaan.
- Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista jauhelihat (ja kuullota sipulit), kaada sekaan tölkkitomaatit ja mausta kastike.
- Valmista valkokastike sulattamalla voi kattilassa, lisäämällä jauhot voin sekaan ja kaatamalla maitoa, kokoajan sekoittaen, kattilaan.
- Mausta valkokastike.
- Voitele uunivuoka kevyesti.
- Laita pohjalle ohut kerros jauhelihakastiketta, sen jälkeen kerros munakoisoja, valkokastiketta, juustoraastetta ja fetaa.
- Kasaa näin, kunnes ainekset loppuvat.
- Paista vuokaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! Tätä aion kokeilla, mutta ilman lihaa. :) Etkö poista suolaa munakoisoista ennen paistamista? Annatko munakoisojen "itkettyä"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Merja! Riippuu toki ihan munakoisosta, mutta nämä eivät olleet niin kitkeriä että olisi tarvinnut itkettää, siksi ripotin suolaa vain vähän mausteeksi. C: Mukava kuulla, että uskaltaudut kokeilemaan! :)

      Poista