>

Sidor

tiistai 2. helmikuuta 2016

Kaura-Porkkanapeltileipä


Tämä gluteeniton ja maidoton leipä saa makua ja väriä porkkanamehusta. Kevättä kohti mennään ja mikäs sopisikaan paremmin kevään odotukseen kuin itsetehty ja värikäs leipä.



Kaura-Porkkanapeltileipä:



- 5dl porkkanatäysmehua
- 50g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl siirappia
- 1 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
- 3 dl kaurajauhoja (gluteeniton)
- 3-4 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta ( tai vehnäjauhoja)
- 50g voita sulatettuna
- 1 tl rakuunaa
- ripaus mustapippuria
- noin 3 porkkanaa raasteena





- Lämmitä porkkanamehu kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sekaan.
- Lisää suola, pippuri ja rakuuna.
- Sekoita joukkoon loput ainekset.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja anna leivän kohota noin puoli tuntia.
- Ripottele leivän päälle halutessasi kaurahiutaleita ja kurpitsansiemeniä koristukseksi.
- Paista leipää 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
- Leikkaa leipä paloiksi.

4 kommenttia:

  1. Nami! Onpas herkulllisen näköistä! testaukseen -> :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipparallaa emmcecil! :) Ompas mukavaa, jos testaat. Toivottavasti maistuu.

      Poista
  2. Ihanan pirteän värinen leipä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helou Maikki! Kiitoksia kovasti :) Pirteä oli myös maultaan.

      Poista