>

Sidor

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Gluteenittomat Laskiaispullat



Totuttelen vielä hieman tähän gluteenittomaan leivontaan, mutta sanompahan vain että näissä pullissa oli minusta maku ja koostumus kohdallaan...näkö ei ehkä niinkään, vielä. Mutta söipä näitä silimät auki tahi kiinni, niin hyvältä ne maistuivat ja mies tykkäsi myös - ja hän on todellinen pullanatsi.



Gluteenittomat Laskiaispullat:

(n. 14 pullaa)

- 3 dl täysmaitoa
- 25 g hiivaa
- 2 tl psylliumia
- ½ tl suolaa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 7-8 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
- ½ tl ksantaania
- 100g pehmeää voita

- 1 kananmuna voiteluun
- pinnalle rae- ja tomusokeria
- täytteeksi kermaa, hilloa ja/tai mantelimassaa



- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
- Liuota hiiva maidon joukkoon.
- Lisää sekaan psyllium ja anna sen turvota noin viitisen minuuttia.
- Sekoita joukkoon suola, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.
- Ripota ksantaani jauhojen sekaan ja lisää noin puolet jauhoista taikinan sekaan kokoajan vaivaten.
- Lisää pehmeä voi ja loput jauhot.
- Vaivaa taikinaa voimakkaasti vielä muutama minuutti. (Yleiskoneella tai käsivatkaimen taikinakoukuilla)
- Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan muotoile taikinasta pötkö ja leikkaa se 14:sta osaan.
- Pyörittele palasista pullia pellille.
- Kohota pullia liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista pullia 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia tai kunnes pullat ovat hieman ruskettuneet.
- Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti ja täytä haluamillasi täytteillä.



2 kommenttia:

  1. Mihin tuota ksantaania tarvitaan? Onkohan ihan välttämätön hankinta, jos kaapista ei löydy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ksantaani antaa taikinalle vähän paremman rakenteen, mutta onnistuvat varmasti ilmankin ksantaania. :)

      Poista