>

Sidor

torstai 4. helmikuuta 2016

Gluteenittomat Juusto-Pellavasämpylät



Tuoreet sämpylät maistuvat aina, myös gluteenittomina. 
Juusto antaa sämpylätaikinaan mehevyyttä ja pellavansiemenet purutuntumaa.
Ihanan pehmeitä ja maistuvia sämpylöitä siis leipomaan!



Gluteenittomat Juusto-Pellavasämpylät:

(n. 10 sämpylää)


- 4 dl maitoa
- 25g hiivaa
- n. 1 tl suolaa
- 1 rkl psylliumia
- 50g juustoraastetta
- 1 rkl hunajaa tai siirappia
- 2 rkl pellavansiemeniä
- ½ dl öljyä tai voisulaa
- 1 dl tattarijauhoja
- 4-5 dl gluteenitonta jauhoseosta (minulla tässä karkea)


- Lämmitä maito ja liuota hiiva siihen.
- Lisää maidon joukkoon psyllium ja anna turvota viitisen minuuttia.
- Mausta taikina suolalla ja hunajalla.
- Lisää joukkoon tattarijauhot, öljy sekä juustoraaste.
- Sekoita taikinaan pellavansiemenet.
- Lisää jauhoja vähitellen kokoajan taikinaa vaivaten.
- Vaivaa taikinaa vielä viitisen minuuttia voimakkaasti. 
(Yleiskoneella tai käsivatkaimen taikinakoukuilla.)
- Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan pyörittele taikinasta sämpylöitä öljytyin/kostutetuin käsin leivinpaperin päälle pellille.
- Kohota sämpylöitä lämpimässä liinan alla noin puoli tuntia.
- Sivele sämpylät maidolla ja raasta päälle juustoraastetta ja ripota koristukseksi hieman pellavansiemeniä.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti