>

Sidor

tiistai 8. joulukuuta 2015

Persimon-Mandariinihillo




Persimon on nyt sesongissa, joten sitä kannattaa käyttää. 
Kypsä persimon on mukavan makea ja täyteläinen, joten siitä keitetty hillo sopii hyvin vaikkapa juustojen kaveriksi. 
Hentoa kirpeyttä ja raikkautta hilloon tuo mandariini ja pyöreyttä antaa hitunen vaniljaa.


Persimon-Mandariinihillo:


- 3 kypsää persimonia
- 1 mandariini
- 1,5 dl hillosokeria
- ripaus vaniljajauhetta


- Kuori kypsät ja pehmeät persimonit varovasti veitsellä.
- Lohko persimonit pieneen kattilaan.
- Halkaise mandariini ja purista mehut kattilaan.
- Surauta persimonit soseeksi sauvasekoittimella.
- Lisää vanilja.
- Kuumenna seos höyryäväksi.
- Lisää kattilaan hillosokeri ja keitä hilloa noin kymmenisen minuuttia.
- Purkita puhtaisiin hillopurkkeihin.
- Hillo tekeytyy vielä lopulliseen muotoonsa jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti