>

Sidor

maanantai 7. joulukuuta 2015

Simppelit Gluteenittomat Tortut



Noniin, vuorossa olisi helppoja ja gluteenittomia joulutorttuja.
 Näistä et toki sellaisia lehteviä ihanuuksia saa, mutta maku on hyvä ja ohje on hyvinkin simppeli. 
Tässä et voi epäonnistua, vaikka olisit hääräillyt keittiössä melko vähän. 
Siispä taikinan kimppuun!



Simppelit Gluteenittomat Joulutortut:

( n. 12 torttua, riippuen torttujen koosta)


- 250g voita
- 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 250g maitorahkaa
- ihan pieni ripaus suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
+ 1 kananmuna voiteluun


- Sekoita leivinjauhe, jauhoseos ja suola keskenään kulhossa.
- Nypi voi jauhojen sekaan.
- Lisää kulhoon myös maitorahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Siirrä kulho jääkaappiin pariksi tunniksi.
- Ota taikinasta noin nyrkinkokoisia palasia kerralla.
- Vaivaa yhtä palasta vuorollaan hetki jauhotetulla alustalla.
- Kaulitse palaset noin sentin paksuisiksi levyiksi.
- Leikkaa tai ota muotilla levystä torttuja.
- Taittele ja täytä haluamallasi tavalla.
- Jos teet laukkutorttuja, voit kaulita taikinan hieman ohuemmaksi.
- Voitele tortut kananmunalla.
- Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes tortut ovat saaneet hieman väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti