>

Sidor

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Kotitekoinen Nutella



Nutella, tuo monien herkku. 
Tiesitkö, että tätä makeaa levitettä voit tehdä myös helposti kotona? Ai et? 
Noh, täältäpä tulee ohjetta, jos iskee tarve valmistaa purkillinen Nutellaa.


Kotitekoinen Nutella:


- 1,5 dl (kuorittuja) hasselpähkinöitä
- 400g maitosuklaata
- 1 dl maitoa
- 2 rkl mietoa öljyä
- 3,5 rkl tomusokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- pieni ripaus suolaa


- Paahda pähkinöitä 175-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.
- Murskaa pähkinöitä hieman.
- Kaada murskatut pähkinät monitoimikoneeseen ja surauta hienoksi leikkuuterällä.
- Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa ja paloittele suklaa sen joukkoon.
- Sekoita loput aineet suklaaseoksen joukkoon ja surauta tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Purkita ja säilytä jääkaapissa.
- Jääkaapissa säilytetty levite saattaa olla hieman jähmeää, joten ota se lämpiämään huoneenlämpöön ennen tarjoamista.


4 kommenttia:

  1. Näyttää ihan törkeeeen hyvältä! Voi kun olisi aikaa testata! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Tiia! Törkeeeeen hyvää se kyllä olikin! :D
      Voi että, toivottavasti löydät joskus päivästäsi vapaan siivun ja ehdit kokeilla. :)

      Poista
  2. Kuulostaa kyllä hyvältä! Osaatko yhtään sanoa kauanko tämä säilyy? Olettaen siis, ettei joku ahmi sitä kerralla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Anu, tämän pitäisi säilyä hyvänä jääkaapissa noin kaksi viikkoa :)

      Poista