>

Sidor

torstai 5. marraskuuta 2015

Jauhelihakeitto


Jauhelihakeitto on perinteistä arkiruokaa ja tapoja tehdä tätä keittoa on varmasti yhtä monta, kun on keittelijääkin. 

Tässä nyt oma versioni jauhelihakeitosta. Näin olen sen aina tehnyt ja tulen melko varmasti aina tekemäänkin.
Polkaistaan marraskuu käyntiin siis lämmittävällä keittoruualla.



Jauhelihakeitto:


- 2 litraa vettä
- 10 keskikokoista perunaa
- 5 porkkanaa
- 1 sipuli
- 400g jauhelihaa
- 2 tl currya
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 kanafondikuutiota
- 5 kokonaista mustapippuria
- suolaa maun mukaan
- öljyä


- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat.
- Lisää ne kiehuvaan veteen kanafondikuutioiden ja kokonaisten pippureiden kanssa.
- Silppua sipuli ja kuullota hetki  öljyssä pannulla.
- Lisää pannulle jauheliha ja ruskista.
- Mausta seos currylla, paprikajauheella ja suolalla.
- Lisää jauheliha-sipuliseos kattilaan.
- Tarkista liemen maku ja lisää suolaa makusi mukaan
- Keittele, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti