>

Sidor

keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Paahdettu Kurpitsakeitto


Aamu alkoi hieman ankeasti ja päätä jomotti sekä nokka valui. Plää. 
Muistin, että suunnittelin tämän päivän ruuaksi sosekeittoa ja sopivasti pöydällä odottelikin myskikurpitsa, jonka olin melkein unohtanut kokonaan.
Veitsi käteen, kurpitsa paloiksi ja uuniin paahtumaan ja makeutumaan. 
Ihanan syksyinen ja pehmeä keitto vei miltei kielen mennessään ja haikeus iski, kun huomasin että kattilasta näkyikin jo pohja, eikä keittoa ollutkaan ahmimisen jälkeen juuri mitään jäljellä.
Tutustukaa kurpitsaan, vaikkapa tämän keiton kautta.




Paahdettu Kurpitsakeitto:



- n. 1kg kurpitsaa, minulla tässä myskikurpitsa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa & pippuria
- 4 dl vettä
(- ½ dl omenamehua)
- 1 kasvisfondikuutio (tai viisi desiä valmista kasvislientä)
- ½ tl juustokuminaa
- ½ tl savupaprikajauhetta
- 1 tl kurkumaa
- lisää halutessasi keittoon tulisuutta esimerkiksi chilikastikkeella tai cayennepippurilla
- 2 dl kuohukermaa



- Leikkaa kurpitsa puoliksi, poista siemenet ja isoimmat huitulat.
- Lohko kurpitsa pienempiin osiin ja asettele uunipellille.
- Valuta lohkojen päälle hieman öljyä ja ripota suolaa.
- Paahda kurpitsoja 180-asteisessa uunissa noin tunnin verran.
- Ota kurpitsat uunista ja anna niiden jäähtyä hetki.
- Poista paloista kuoret ja siirrä "lihat" kattilaan.
- Lisää kattilaan myös vesi ja fondikuutio.
- Kiehuttele kurpitsoja kasvisliemessä noin 10 minuuttia.
- Lisää sekaan mausteet ja omenamehu.
- Surauta sauvasekoitimella tasaiseksi.
- Lisää kerma ja tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Kuumenna
- Tarkista maku.
- Tarjoa esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.

2 kommenttia:

  1. Sosekeitot on kyllä petollisia, sitä vaan ahmii aina koko kattilallisen yksin vaikka tekisi tarpeeksi suurperheelle! :D Pitääkin seuraavalla kauppareissulla kotiuttaa myskikurpitsa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, nuppu! :) Ompa hyvä tietää, että en ole yksin sosekeittoahmimisen kanssa :D Tämä oli kyllä tosi hyvää.

      Poista