>

Sidor

perjantai 16. lokakuuta 2015

Gluteenittomat Voisilmäpullat


Gluteenittomassa leivonnassa tulee monesti eteen se, että taikinasta tulee kuiva joten rasvan määrässä ei kannata siis pihtailla kovasti! Tämä taikina on helppo valmistaa ja voit käyttää sitä muihinkin pulliin, kuin vain voisilmäversioihin. Pullat kestävät myös pakastuksen melko hyvin.
Tässä siis hiottu versio gluteenittomasta pullataikinasta, olkaapa hyvät.


Gluteenittomat Voisilmäpullat:


(n. 20 pullaa)

- 2,5dl maitoa
- 150g voita
- 50g hiivaa
- 3 tl psylliumjauhetta (sitä hienompaa siis)
- 2 kananmunaa
- 1,25 dl sokeria
- vajaa tl suolaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1-2 tl kardemummaa
- 10-12 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

- sisuksiin voita ja sokeria
- voiteluun kananmuna


- Lämmitä maito ja sulata voi - sekoita ne keskenään.
- Liota hiiva maitoon ja lisää psyllium.
- Sekoita ja anna turvota noin 10 minuuttia.
- Sekoita alustavaa taikinaa ja lisää sekaan sokeri, suola, vaniljasokeri, kardemumma ja kananmunat.
- Lisää taikinaan jauhoja vähän kerrallaan, niin että saat aikaiseksi helposti kasassapysyvän taikinan, joka ei ole kuitenkaan liian kuiva.
- Jauhoseoksissa on eroja, joten käsin taikinaa sekoittamalla saat parhaan tuntuman oikeanlaiseen koostumukseen.
- Tämä taikina kohotetaan vain kerran, muttei vielä tässä vaiheessa.
- Pyörittele taikinasta pullia leivinpaperin päälle pellille.
- Peitä pullat keittiöpyyhkeellä ja nostata noin 50 minuutin ajan.
- Pullien kohottua voit pistellä niihin sormilla reijät voita ja sokeria varten.
- Ujuta jokaiseen kuoppaan nokare voita, voitele kananmunalla ja ripota päälle sokeria.
- Lämmitä uuni 225-asteiseksi ja paista pullia koosta ja uunista riippuen noin 10-20 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. PULLAA! Minun vatsani ei kestä vehnää nykyisin enää ollenkaan, ennen saatoin pienen määrän nauttia ja kärsiä hitusen vatsanpuruista. Nyt vatsanväänteet ovat niin kammottavia, että pysyn erossa jopa pullista, jotka olivat suurinta herkkuani. Älyttömästi kiitoksia tästä pullaohjeesta, tulen varmasti kokeilemaan, kuinka herkullisia näistä saa. Kuvat ainakain näyttävät aivan, noh pullilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terppa Outi!
      Minulla vatsa sietää myös hieman vaihtelevasti vehnää nykyään :c Mutta voi, olisipa todella ihanaa, jos saisit sinäkin tästä uuden herkuttelureseptin :) Mukavia leipomishetkiä!

      Poista