>

Sidor

torstai 8. lokakuuta 2015

BBQ-Kanaa Uunissa



Kesä on jäänyt jo taakse ja sen myötä myös grillikausi. Grillattu kana tuntuu olevan monen herkkua kesäisin, mutta eipä hätää - sitä voi tehdä myös hieman mukaillen näin talven tullen. Makua kana saa BBQ-kastikkeesta, jonka voit valmistaa itse. Jos kuitenkin tuntuu, ettei ole aikaa tai kiinnostusta keitellä omaa kastiketta, niin voit mainiosti käyttää myös mieleistäsi kastiketta kaupan hyllyltä.


BBQ-Kanaa Uunissa:


- 3-4 kanankoipea (maustamaton)
- suolaa & pippuria
- 2 dl BBQ-kastiketta (itsetehty tai purnukka kaupan hyllyltä)

BBQ-kastike:

- 2 rkl ketsuppia
- 1 rkl tomaattipyrettä
- suolaa & pippuria
- ½ tl savupaprikajauhetta
- 1 tl soijakastiketta
- 4 rkl omenasiideriä tai -mehua
- 3 rkl fariinisokeria
- 1-2 tl chilikastiketta ( esim. Sriracha)


- Valmista kastike mittaamalla kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin kymmenen minuuttia.
- Huuhtaise koivet ja taputtele talouspaperilla kuivaksi.
- Voit halutessasi poistaa koivista nahkan, jolloin makua tulee enemmän lihaan.
- Ripota koiville suolaa ja pippuria.
- Valele ohut kerros kastiketta niiden päälle.
- Vuoraa uunipelti foliolla ja aseta sen päälle uuniritilä.
- Voit myös tehdä kanat ihan normaalisti leivinpaperin päällä halutessasi, mutta silloin koivet eivät paistu alta samoin, kuin ritilän päällä.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja lisää jälleen kastiketta.
- Jatka valelua tämän jälkeen noin vartin välein, kunnes kana on kypsää.
- Voit antaa kastikkeen kanojen päällä mustuakin, jos sellaisesta pidät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti