>

Sidor

perjantai 9. lokakuuta 2015

Kana-Nuudelipurkki


Päivä venähti vähän pitkäksi, enkä ehtinyt syödä mitään ennen kahdeksaa illalla. Väsymys oli valtava, joten piti keksiä jotain hyvää mutta nopeaa...ehkä jopa hieman lohduttavaa. Oi, ja sitä tämä todella oli.
Nopsakka vihannesten ja kasvisten pilkkominen, kananjämät jääkaapista, hieman nuudeleita ja kiehuvaa vettä. 
Jes! Tätä teen kyllä varmasti uudestaan ja variaatioita voi keksiä vaikka loputtomiin.


Kana-Nuudelipurkki:


- 1 kerä ohutta nuudelia (esim. riisi -Vermicelli)
- ½ dl raastettua porkkanaa
- 1 kevätsipuli
- ½ dl paprikaa pilkottuna
- 1 dl kypsää kanaa (minulla tässä eilisen BBQ-kanan rippeet)
- ½ dl bak choita tai muuta vihreää makusi mukaan
- ½ tl chilikastiketta
- ½ kanaliemikuutio
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl fariinisokeria
- n. 2dl kiehuvaa vettä


- Sekoita purnukan pohjalla soijakastike, chilikastike, murennettu liemikuutio ja fariinisokeri.
- Silppua ja pilko kevätsipuli, paprika ja bak choi sekä raasta porkkana.
- Laita purkin pohjalle seuraavaksi porkkanaraaste, puolet bak choista ja osa kevätsipulista.
- Lisää näiden päälle paprikat ja nuudelit.
- Nuudeleiden päälle voit asetella loput vihannekset ja kanapalat.
- Kaada purkkiin nyt kiehuvaa vettä noin pari desiä, tai niin paljon kuin haluat.
- Anna ainesten tekeytyä purkin sisällä muutama minuutti, niin että nuudeli kypsyy.
- Sekoita ja nautiskele nopeasta ja maistuvasta ateriastasi.
- Lisää halutessasi vielä makeutta tai suolaisuutta makusi mukaan.

* Voit valmistella purkin valmiiksi jo tunteja aikaisemmin, vaikka töitä varten ja vain lisätä kuuman veden ennen syömistä. Säilytä purkki silloin jääkaapissa.


1 kommentti: