>

Sidor

tiistai 1. syyskuuta 2015

Välimerelliset Uuniperunat


Pastan ohella uuniperunat ovat lemppariruokaani. 
Katkarapukastike on sellainen perus hyvä, mutta ajattelin tällä kertaa kokeilla muutakin. 
Välimerellinen kastike kätkee sisäänsä muun muassa yrttejä, fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. 
Lämpimät ilmat ovat venyttäneet itsensä näin syyskuulle asti, joten näinkin kesäistä ruokaa voi syödä varsin hyvillä mielin.


Välimerelliset Uuniperunat:



- 1-2 suurta perunaa per syöjä (Rosamunda tai muu)

- 400g turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia
- 6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- 100 g fetaa
- ripaus valkosipulijauhetta
- reippaasti pippuria
- ripaus suolaa
- hunajaa makeutukseksi
- 1 tl välimeren yrttisekoitusta
- 2 rkl tuoretta basilikaa silputtuna (voit käyttää myös muuta yrttiä)
(- halutessasi voit lisätä sekaan myös oliiveja)



- Pese ja pistele perunoihin haarukalla muuta reikä.
- Kääri perunat folioon ja paista 225-asteisessa uunissa noin tunti.
- Sekoita kulhossa keskenään jugurtti, pippuri, valkosipulijauhe ja yrttisekoitus.
- Pilko tomaatteja pienemmiksi ja silppua basilika.
- Sekoita ne kastikkeen joukkoon.
- Maista kastiketta ja lisää haluamasi määrä suolaa ja hunajaa.
- Murustele feta kastikkeen sekaan ja sekoita.
- Tarkista maku.
- Tarjoa perunoiden ja kastikkeen seurana vaikkapa salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti