>

Sidor

torstai 3. syyskuuta 2015

Uuniperunat Katkarapu-Ruohosipulikastikkeella


Eilen kirjoittelin vähän erilaisen kastikeohjeen uuniperunoille, joten jos tuttu ja turvallinen katkarapukastike on enemmän heiniäsi, on tämä sitten sinulle. 
Tämä kastike on meillä se perinteinen ja tätä on tullut syötyä _paljon_. Tosin tähän ei kyllä kyllästy varmaan koskaan. 
Uuniperunat ovat käteviä vaikkapa tehdä illanistujaisiin tai muihin pirskeisiin, sillä jo parilla kastikkeella saat vaihtelua ja potut kypsyvät uunissa itsekseen. Hmm, pitäisiköhän sitä seuraavaksi "trendikkäät" Uunipottu-illalliset?


Uuniperunat Katkarapu-Ruohosipulikastikkeella:


- 1-2 suurta perunaa per syöjä (Rosamunda tai muu)

- 2 prk kermaviiliä
- 1 pss katkarapuja
- ripaus suolaa
- reippaasti pippuria
- ½ sitruunan raastettu kuori
- nippu ruohosipulia hienonnettuna
- lisää kastikkeeseen halutessasi fetaa ja maketutukseksi hunajaa


- Pese perunat ja pistele niihin haarukalla muutama reikä.
- Kääräise perunat folioon ja paista niitä 225-asteisessa uunissa noin tunti.
- Sulata katkaravut ja sekoita ne kulhossa muiden kastikkeen ainesten kanssa.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja makeutusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti