>

Sidor

torstai 3. syyskuuta 2015

Kiireisen Emännän Lihapullapasta


Ideana ja tavoitteena arkiruuassa on minusta nopeus, helppous ja maistuvuus. Tässä Kiireisen Emännän Lihapullapastassa kaikki nuo ominaisuudet täyttyvät. Aineksina on sellaisia juttuja, jotka löytyvät lähes aina meidän kaapeistamme, joten voisi sanoa myös että tämä on sellainen hätävararuoka myös, jos ei kertakaikkiaan muuta keksi.


Kiireisen Emännän Lihapullapasta:


- 400g spagettia tai muuta pastaa

Pullat:

- 400g jauhelihaa
- suolaa & pippuria
- 1 tl sinappia
- 1 kananmuna
(- lisää halutessasi muitakin mausteita)

Kastike:

- 1 sipuli silputtuna
- 1 purkki tomaattimurskaa (esim. Mutti)
- 1 rkl ketsuppia
- 1 dl kermaa (tai voit myös käyttää maitoa tai tuorejuustoa, mitä nyt löytyykään)
- 1 liha-fondikuutio (tai liemikuutio)
- suolaa & pippuria
- 1 tl kuivattua yrttiä (basilika tai oregano)


- Laita pasta kiehumaan.
- Sekoita lihapullataikinan ainekset kulhossa keskenään.
- Pyöräytä taikinasta pieniä lihapullia kuumalle pannulle.
- Lisää sipulisilppu myös pannulle tirisemään.
- Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska, fondikuutio, ketsuppi ja mausteet.
- Anna porista hetki.
- Lisää vielä kerma.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta tai suolaisuutta.
- Anna porista siihen asti, kunnes pasta on kypsää.
- Tarjoa pasta parmesaaniraasteen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti