>

Sidor

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Pasta Carbonara


Pastat ovat siitä mainioita, että voit varioida niitä, miten tykkäät ja monesti vähilläkin aineksilla mennään jo pitkälle. 
Tässä nyt kuitenkin aikalailla klassikko, pasta Carbonara. 
Munia, pastaa, pekonia ja inanen valkosipulia.
Monesti, varsinkin Suomessa, tähän pastaan lurautetaan kermaa, mutta "oikeaan" versioon sitä ei tule. 
Hyvää se on näinkin, kokeilkaa vaikka!


Pasta Carbonara:

(neljälle)


- 500g spagettia tai tagliatelleä (muutkin käyvät)
- 140g pekonia tai pancettaa
- oliiviöljyä
- 1 valkosipulin kynsi
- 2 kananmunaa
- 100g parmesaania raasteena
- suolaa & pippuria 


- Kiehauta vesi kattilassa ja laita pasta keittymään.
- Tiristä pilkottu pekoni oliiviöljyssä pannulla ruskeaksi kokonaisen valkosipulin kynnen kanssa.
- Poista valkosipuli pannulta.
- Valuta valmis pasta ja lisää se pannulle.
- Sekoita kulhossa keskenään kananmunat, suurinosa parmesaanista ja  hitunen suolaa ja pippuria.
- Kaada seos pastan joukkoon ja sekoita.
- Lisää vielä loppu parmesaani.
- Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti