>

Sidor

tiistai 21. heinäkuuta 2015

Pasta Arrabbiata


...elikkä siis vihaista tai tulistunutta pastaa. 
Ja sitä se onkin, sillä tämä pasta lämmittää mukavasti, melkein kuin kokin huono päivä olisi siirtynyt lautaselle. 
Totta puhuen, olikin hieman huono päivä, mutta se oli tiessään maistettuani tätä.
Yleensä arrabbiata-kastikkeeseen ei tule jauhelihaa, mutta miehenkin vatsaa miellyttääkseni lisäsin sen.
 Chiliä voit laittaa tottumuksesi mukaan tai mielialasi mukaan. :--D


Pasta Arrabbiata:

- 500g pastaa (esim. penne, minulla tässä gemelli)
- oliiviöljyä
- 300g jauhelihaa
- 1-2 tuoretta punaista chiliä tai chilirouhetta
- 2 purkkia Mutti-tomaattimurskaa
- 1 valkosipulin kynsi raastettuna
(- 1 dl punaviiniä)
- 1 tl fariinisokeria tai hunajaa
- suolaa & pippuria
- raastettua parmesaania
- kourallinen tuoretta yrttiä, esim. basilika tai persilja.


- Kuullota oliiviöljyssä valkosipuliraastetta ja silputtua chiliä.
- Lisää pannulle jauheliha.
- Jauhelihan ruskistuttua, lisää tomaattimurska, viini ja sokeri.
- Anna hautua noin vartti.
- Laita pasta kiehumaan sillä aikaa.
- Tarkista kastikkeen maku ja lisää suola, pippuri ja parmesaani.
- Kun pasta on kypsynyt, valuta se.
- Silppua tuore yrtti ja lisää se kastikkeeseen.
- Pyöräytä kastike ja pasta sekaisin keskenään.
- Tarjoa mieluiten heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti