>

Sidor

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Täytetyt Aamiaistomaatit


Kiireetön sunnuntaiaamu valkeni harmaana ja koleana. 
Väriä lautaselle ja vatsaan tarjoili tänään täytetyt tomaatit. 
Tämä aamiaisversio tomaateista pitää sisällään juustoa, kinkkua ja kananmunaa - seuraksi "leipätikkuja", joita voi halutessaan dippailla löysään keltuaiseen. 
Tässäpä vähän näyttävämpi, mutta kuitenkin helppo ja vaivaton murkina aamutuimaan.


Täytetyt Aamiaistomaatit:

(kahdelle)

- 2 suurta tomaattia
- 2 kananmunaa
- 2 rkl juustoraastetta
- 2 rkl kinkkusuikaleita
- suolaa & pippuria
- tuoreita tai kuivattuja yrttejä
- 1 viipale paahtoleipää


- Leikkaa tomaateilta hatut irti ja koverra pois siemenet.
- Rouhaisee suolaa ja pippuria tomaattikuppeihin.
- Laita tomaattejen sisään juustoraastetta ja kinkkua, kuitenkin niin että kananmunalle jää hyvin tilaa. Nostele kinkkua ja juustoa tomaatin sisäreunoille.
- Riko kananmuna lasiin ja kaada se tomaatin sisään.
- Tee näin myös toiselle kananmunalle.
- Lisää päälle myös suolaa ja pippuria sekä juustoraastetta ja haluamaasi yrttiä.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai niin kauan, kunnes valkuainen on kypsä, mutta keltuainen vielä hieman tutiseva.
- Viipaloi paahtoleipä paloiksi.
- Öljyä leivät ja ripauta päälle suolaa.
- Tuikkaa leivät uuniin tomaattien kanssa, kun paistoaikaa on jäljellä noin 10 minuuttia.
- Tarjoa mieluiten heti lämpimänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti