>

Sidor

torstai 4. kesäkuuta 2015

Raikas Katkarapusalaatti


Tulisipa jo kunnon kesä ja laineiden liplatus! 
Kesän makuja tähän päivään toivat tillillä ja sitruunalla säväytetty katkarapusalaatti ja tuoreet miniruisleipäpalaset. Tämä versio katkarapusalaatista on hitusen keveämpi, sillä se on tehty pääosin jogurttiin majoneesin ja ranskankerman sijaan. 
Voit nautiskella tätä katkissalaattia vaikkapa näin leivän päällä, uuniperunan täytteenä tai vaikka ihan sellaisenaan.


Raikas Katkarapusalaatti:


- n. 180g katkarapuja
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 rkl smetanaa
- ½ punttia tilliä
- 1 punasipuli
- suolaa & pippuria
- ripaus chiliä jauheena
- 1 tl sitruunamehua + hieman kuorta raastettuna
- 1 rkl makeaa sinappia


- Laita sulat katkaravut kulhoon.
- Silppua katkarapujen kaveriksi sipuli ja tilli.
- Mittaa joukkoon jogurtti ja smetana, mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla + kuorella ja chilijauheella.
- Turauta sekaan vielä sinappi.
- Sekoita, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoa esimerkiksi saaristolais- tai ruisleivän kanssa, voit myös halutessasi käyttää tätä uuniperunan täytteenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti