>

Sidor

perjantai 5. kesäkuuta 2015

Keltainen Katkarapurisotto


Keltainen piristää, eikö vaan?
Pussillisesta katkarapuja jäi vielä hitusen, joten tein niistä itselleni lautasellisen risottoa - ja menimpä varsin "pitkän kaavan kautta." Menkääpä tekin ja nauttikaa tuloksesta sen jälkeen.


Keltainen Katkarapurisotto:

(kahdelle nälkäiselle)

- n. 200g katkarapuja pakasteesta (+ halutessasi simpukoita)
- 8 dl kana- tai mitä lientä haluatkaan (8dl vettä ja haluamasi fondikuutioita)
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 dl risottoriisiä (esim arborio)
- 1 dl omenamehua
- 1,5 rkl voita
- 2 dl parmesaania raasteena
- 1 tl kurkumaa tai halutessasi hitunen sahramia
- suolaa & pippuria
- tuoreita yrttejä maun mukaan


- Kiehauta vesi ja lisää siihen valitsemasi fondi.
- Kuullota silputtuja sipuleita pannulla öljytilkassa. 
(Valitse mahdollisimman syvä pannu.)
- Lisää pannulle riisi ja kurkuma.
- Lurauta perään omenamehu, kun riisit ovat hieman läpikuultavia.
- Kun mehu on haihtunut, lisää pannulle noin 1,5 dl lientä.
- Lisää lientä aina, kun edellinen satsi on haihtunut.
- Jatka näin kunnes liemi loppuu.
(Riisin kypsyminen vie noin 20 minuuttia.)
- Mausta risotto suolalla ja pippurilla.
- Lisää vielä joukkoon parmesaaniraaste, voi ja katkaravut.
- Tarkista maku ja anna katkarapujen lämmetä.
- Sekoita lopuksi mukaan tuoreita yrttejä makusi mukaan.
- Tarjoa mieluiten heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti