>

Sidor

lauantai 30. toukokuuta 2015

Teriyaki-Kana


Miksei tämäkin voisi mennä arkiruuasta? 
Tämä on helppoa, valmistuu nopeasti ja on vieläpä hyvääkin - sellaista kai ruuan pitäisi arkena ollakin. 
Tässä teille hieman mausteista tuulahdusta, nimittäin Teriyaki-kanaa!


Teriyaki-Kana:



- n. 500g broilerin paistileikettä tai rintapaloja
- suolaa & pippuria
- öljyä paistamiseen
- lisäksi esimerkiksi tuoretta chiliä, keväsipulia, nuudelia tai riisiä.


Kastike:

- 0,5 dl soijakastiketta
- 0,2 dl fariinisokeria
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- ½-1 tl valkosipulijauhetta
- 1 rkl seesamöljyä
- 1-2 rkl Miriniä tai omenaviinietikkaa
- 0,2 dl vettä
- 1 tl maissitärkkelystä
(voit tehdä kastikkeen myös kaksinkertaisena, jos haluat enemmän kastiketta kanallesi)



- Aloita teriyaki-kastikken valmistus sekoittamalla kastikkeen ainekset pienessä kattilassa.
- Kiehauta seos ja keitä pienellä lämmöllä kokoajan sekoittaen muutaman minuutin ajan, kunnes kastike paksunee.
- Siirrä kastike syrjään jäähtymään.
- Saksi broilerit pienemmiksi paloiksi pannulle ja paista öljytilkassa kypsiksi.
- Mausta palaset suolalla ja pippurilla.
- Valuta pannulle haluamasi määrä kastiketta ja pyöräytä broilerit kastikkeen peittoon.
- Tarjoa lisäksi vaikkapa nuudeleita paistettuna tai riisiä - koristele chilillä, kevätsipulilla tai seesaminsiemenillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti