>

Sidor

perjantai 29. toukokuuta 2015

Kermainen Uunilohi



Tässäpä jälleen arkiruokaa niillekkin, jotka eivät pahemmin keittiössä viihdy.
Uunilohi maistuu monelle ja on _todella_ helppo valmistaa, varsinkin tämä smetanalla maustettu lohi. Nyt kädettömätkin keittiöön ja lohta pöytään!


Kermainen Uunilohi: 


- n. 800g lohta (tai vähempikin riittänee)

- 1 prk smetanaa
- 1 dl kuohukermaa
- suolaa & pippuria
- kourallinen tuoretta tilliä
- 1-2 tl sitruunapippuria



- Pötkäytä lohifile uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

- Rouhaise kalan pintaan suolaa ja pippuria.
- Sekoita kulhossa keskenään smetana, kuohukerma, puolet tuoreesta tillistä ja sitruunapippuri.
- Lisää joukkoon vielä suolaa ja hitusen pippuria - tarkista maku.
- Kaada seos lohen päälle.
- Paista 180-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, tai kunnes olet saavuttanut haluamasi kypsyyden kalalle.
- Ripota vielä loput tuoreet tillit lohen pinnalle - tarjoa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti