>

Sidor

keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Paahdettu Punajuurisalaatti


Keveyttä keskiviikkoon maukkailla paahdetuilla punajuurilla ja kermaisella fetalla! Punajuuret eivät ole koskaan olleet varsinaista lemppariruokaani (varsinkaan etikkaiset), mutta tässä salaatissa kaikki palaset loksahtavat paikoilleen mainiosti.


Paahdettu Punajuurisalaatti:

(kahdelle - neljälle)

- 4-6 punajuurta
- luraus oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 tl hunajaa


Lisäksi:

- fetaa tai muuta murenevaa juustoa (sinihome)
- rucolaa tai muuta haluamaasi viheriäistä
- saksanpähkinöitä, pinjansiemeniä tai muuta rouskuvaa
- kastikkeeksi esimerkiksi balsamicoa


- Kuori ja pilko punajuuret lohkoiksi.
- Levittele ne pieneen uunivuokaan ja lurauta päälle öljy.
- Mausta punajuuret suolalla, pippurilla ja hunajalla.
- Pyöräytä lusikalla niin, että mausteita ja öljyä on jokaisessa punajuuressa.
- Paahda 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai pidempään jos haluat pehmeämpiä.
- Kääntele punajuuria paiston puolivälissä, jotta paahtuvat tasaisesti.
- Pese rucola ja asettele lautaselle punajuurien pediksi.
- Murustele hieman fetaa rucolan päälle, annostele punajuuret ja murusta päälle lisää fetaa.
- Voit halutessasi hieman paahtaa myös pähkinöitä tai siemeniä kuivalla pannulla ennen salaattiin lisäämistä.
- Lurauta päälle haluamaasi kastiketta, kuten balsamicoa ja tarjoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti