>

Sidor

tiistai 24. helmikuuta 2015

Yrttinen Tuorejuusto


Nyt kuulkaas, ystävät rakkaat herkkusuut - tässä on semmoinen ohje, jota todellakin kannattaa kokeilla...vaikka itse sanonkin. Tästä tuli niin hyvää, että tulen varmasti tekemään tätä uudestaan ja uudestaan! Vaivaa tämän eteen saapi jonkin verran nähdä, mutta esimerkiksi illanistujaisiin tai muihin karkeloihin, kun tätä tekaiset niin varmasti teet vaikutuksen. Tai jos ei ole juhlia tulossa, niin vie vaikkapa ystävälle lahjaksi lasipurkissa! :--)

Yrttinen Tuorejuusto:


- 5 dl kevytmaitoa
- 8 dl piimää
- 240g smetanaa 
- 1 kananmuna
- ½-1 tl suolaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl kuivattua basilikaa
- ripaus mustapippuria
- ripaus sokeria
(- 1 valkosipulin kynsi tai valkosipulijauhetta maun mukaan)



- Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa ja ota levy pois päältä.
- Sekoita piimä, smetana ja kananmuna keskenään kulhossa.
- Lisää piimäseos maidon sekaan ja sekoita hieman.
- Jätä kannella peitetty kattila levylle lämpöiseen noin 30 minuutiksi.
- Nyt kattilassasi näyttää kokkareiselta.
- Peitä iso siivilä harsolla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
- Nostele juustomassaa siivillään ja anna heran valua keittiöpyyhkeen läpi.
- Juusto tuntuu tässä vaiheessa erittäin löysältä, mutta voit kiepsauttaa pyyhkeen nyytiksi ja varovasti painella juustomassaa, jolloin heraa valuu nopeammin.
(Minulla tähän valutukseen meni noin tunnin verran.)
- Juusto saa jäädä melko löysäksi (verrattavissa ehkä kreikkalaiseen jugurttiin)
- Kaada juustomassa pieneen kulhoon ja kaavi myös liinasta kaikki massa mukaan.
- Mausta ja sekoita hetki vispilällä, jotta saat kaiken tasaiseksi ja juusto saa hieman kuohkeutta.
- Tarkista maku.
- Kippaa nyt juusto lasipurkkiin tai muuhun kannelliseen astiaan ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
- Nautiskele vaikkapa patongin ja viinin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti