>

Sidor

perjantai 23. tammikuuta 2015

Täytetyt Tomaatit


Täytetyt paprikat ja kesäkurpitsat ovat kyllä hyviä, mutta mitenkäs sitten tomaatit? Noh, kuinka ollakaan, hyviähän nekin ovat! Eihän tämä nyt varmasti ketään yllättänyt, mutta tästä ohjetta kokeilemaan, jos et vielä ole kokeillut. :--)


Täytetyt Tomaatit:

( 12 kipaletta)

- 12 normaalikokoista tomaattia (jos käytät pihvitomaatteja, ota vaikkapa 7)
- 1 rasia kevyttä tuorejuustoa (tässä yrtti-pippuri)
- suolaa
- pippuria
- ½ tl currya
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 sipuli
- 400g naudan jauhelihaa
- 3-4 dl keitettyjä linssejä, quinoaa, ohrahelmiä, kuskusia tai riisiä
- päälle juustoraastetta (esim. kevyt mozzarella)


- Laita ohrahelmet (tai valitsemasi muu tavara) kiehumaan.
- Kuori ja silppua sipuli pieneksi ja kuullota sitä pannulla hetki.
- Ruskista jauheliha pannussa ja mausta suolalla, pippurilla, currylla ja oreganolla.
- Lusikoi joukkoon tuorejuusto ja sekoita.
- Lisää nyt täytteen sekaan ohrahelmet ja sekoita.
- Leikkaa tomaateista pienet hatut irti ja koverra sisusta.
- Asettele tomaatit leivinpaperin päälle uunipellille ja täytä.
- Ripsaise päälle juustoraastetta ja paista tomaatteja 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes tomaatit ovat sopivasti pehmenneet ja juusto on saanut kauniin värin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti