>

Sidor

maanantai 19. tammikuuta 2015

Rukiinen Pitsapohja


Tarkoitukseni oli jakaa tämä ohje kanssanne vasta huomenissa, vaan hätähousuna paukautankin sen teille jo nyt! ...osittain myös siitä syystä, että pohjasta tuli törkyisen hyvä, niin maultaan kuin rakenteeltaankin. Tässä siis usean ihmisen toiveesta: Rukiinen pitsapohja, olkaatten hyvät.


Rukiinen Pitsapohja:

(3-4 pitsaa, koosta riippuen)

- 3,5 dl lämmintä vettä ( tai 3dl vettä ja ½dl maitoa)
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 0,5 dl öljyä
- 1 pss kuivahiivaa
- 2 dl ruisjauhoja
- n. 6-8 dl vehnäjauhoja

- Mittaa kulhoon lämmin vesi, suola, sokeri ja öljy.
- Lisää muutama desi vehnäjauhoja ja kuivahiiva.
- Sekoita.
- Lisää ruisjauhot ja hieman vehnäjauhoja.
- Sekoittele taikinaa ja lisää sen verran jauhoja, että taikina tuntuu jämäkältä, muttei kuivalta.
- Vaivaa hetki.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- Taikinan kohottua jaa se osiin ja kauli/painele möykyt ohuiksi pitsoiksi.
- Tuikkaa päälle haluamasi täytteet ja paista lätysköitä 250-asteisessa uunissa noin 8-12 minuuttia, uunista ja täytteiden määrästä riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti