>

Sidor

lauantai 17. toukokuuta 2014

Uuniperunat kahdella kastikkeella


Tämä on ehdottomasti paras kesäruoka, tai ainakin minun lempparilistalla tämä on ollut jo lapsesta saakka. :--) Laitampa tähän samaan syssyyn parin raikkaan kastikkeen ohjeet, joista katkarapukastike on kyllä suosikkini.


Uuniperunat: 


- 6 isoa, mieluiten jauhoista, perunaa




Katkarapukastike:

- 2 purkkia kermaviiliä
- 1 pussillinen katkarapuja (sulatettuna)

- 2-3 rkl majoneesia
- suolaa
- pippuria
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- 1tl raastettua sitruunan kuorta
- 1-2 tl hunajaa
- silputtua ruohosipulia
- ripaus kurkumaa


Tonnikalakastike:

- 2 purkkia kermaviiliä
- 1 purkki tonnikalaa valutettuna
- suolaa
- sitruunapippuria
- 2-3 rkl majoneesia
- silputtua tilliä
- 1 rkl ketsuppia



- Pistele pestyihin perunoihin haarukalla pieniä reikiä ja kiepauta jokainen pottu palaseen foliota.
- Tökkää perunat 200-asteiseen uuniin kypsymään noin tunniksi.
- Perunoiden kypsymistä odotellessa voitkin sekoittaa kastikkeet ja laittaa jääkaappiin tekeytymään ja odottamaan tarjoilua.
- Tee vaikkapa salaattia kylkeen ja nautiskele perunat kastikkeiden kanssa.


Ihanan laiskaa lauantaita! :----)


2 kommenttia:

  1. Pitää laittaa muistiin, kun en viime kesänä muistanu lainkaan tehä tällästä, vaikka tää onkin tosiaan ihan parasta kesäruokaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitahan muistiin, ja sassiin! :--D Uunipotut on siitä hyviä, että voi tehhä vaikka isommallekin porukalle muutamalla eri kastikkeella, niin eiköhän silloin jokainen voi koota mieleisensä potun! :---)

      Poista