>

Sidor

lauantai 10. toukokuuta 2014

Pandamainen Hyydykekakku


Tällaisella kakkusella osallistuin Pandan leivontakisaan, käykäähän klikkailemassa ääniä, jos laku ja suklaa on sinustakin oiva makupari! :---)
Äänestämään pääset tästä, ja ohjeen löydät myös samasta paikasta.

Helpotan hieman teidän oloanne, ja kopsaan tänne tuon saman sepostuksen, mikä löytyisi tuon linkin takaa, elikkäs:

Vanhana vaajakoskelaisena, ja Pandan tehtaan läheisyydessä asuneena, tähän kilpailuun oli yksinkertaisesti pakko osallistua, sillä Pandaan liittyen minulla on niin monta hyvää muistoa. Tämä kakku sai inspiraationsa Pandan mahtavista täytelakuista, jotka ovat olleet lempparituotteeni jo useita vuosia.


Pandamainen Hyydykekakku:



- 200g tummia täytekeksejä
- 70g voita
- 2kpl Paksu Pepe XXL-patukkaa (100g kattilaan ja 60g sattumiksi)
- ripaus suolaa
- 3dl kuohukermaa
- 5-6 liivatelehteä
- 3½ dl vispikermaa 
- ½ dl tomusokeria 
- ½ levyä Pandan Hurmaava Tumma-suklaata 
( Koristeluun kermavaahtoa ja Pandan täytelakuja)
- Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimessa murusiksi.


- Sulata voi mikrossa ja kippaa voisula tehosekoittimeen murujen seuraksi ja surauta sekaisin.

- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksimassa tasaisesti vuuan pohjalle ja tuuppaa vuoka jääkaappiin hetkeksi.

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmällä vedellä täytettyyn astiaan.
- Pilko Pepet pieniksi paloiksi kattilaan (100g) ja hulauta kerma sekaan.
- Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hiljalleen, kunnes lakut ovat pehmenneet mukavasti. Surauta seos tasaiseksi tehosekoittimessa ja lisää joukkoon hippunen suolaa.
- Anna lakukastikkeen jäähtyä sillä aikaa, kun vatkaat vispikerman.
- Kun vispikerma on kuohkeaa vaahtoa mausta se tomusokerilla ja lisää lakukastike ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
- Kiehauta esimerkiksi vedenkeittimessä vettä ja lurauta 0,5 dl kuumaa vettä lasiin.
- Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita ne kuumaan veteen.
- Sekoittele liivateseosta hetki.
- Kaada nyt liivateseos täytteen sekaan kokoajan vatkaten, jotta liivate sekoittuu täytemassan joukkoon.
- Rouhi suklaa ja pilko loppu pätkä Pepe-patukasta täytemassan joukkoon sattumiksi. Kääntele sekaisin.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä noin 6 tuntia tai vaikkapa yön yli.
- Koristele kakun hyydyttyä esimerkiksi kermavaahtoruusukkeilla ja täytelakun paloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti