>

Sidor

lauantai 3. toukokuuta 2014

Kurkkuleivät


Mietiskelin eilen lapsuuttani ja siihen liittyviä ruokia ennen nukkuumaanmenoa. Muistin mummoni syöttäneen minulle kurkkua kuorrutettuna sokerilla ja sitten muistin äitini tekemät kurkkuleivät esikouluun mennessäni. Tämän pienen nostalgiapläjäyksen huumassa ajattelin tehdä aamuteen seuraksi näitä, ehkä enemmän brittien suosimia, leipiä. Tosin vähän aikuisempaan makuun tuunattuna.



Kurkkuleivät:

(8 kolmiota)


- Pätkä kurkkua
- 1 rkl siideriviinietikkaa
- 4 palaa vaaleaa paahtoleipää (isoja siivuja)
(- muutama mintunlehti)
- ½ tl hunajaa
- 3 rkl tuorejuustoa
- suolaa
- pippuria
- sipuli- sekä valkosipulijauhetta
- ripaus paprikajauhetta
(- muutama siivu cheddarjuustoa)



- Siivuta kurkku ja laita ne astiaan viinietikkatilkan kanssa. Anna imeytyä noin 10 minuuttia.
- Lusikoi toiseen pieneen astiaan tuorejuusto, hunaja, halutessasi mintunlehdet silputtuna, sekä mausteet. Maista tahnaa ja lisää tarvittaessa mausteita tai hunajaa.
- Leikkaa leivistä reunat ja levitä kerros tahnaa jokaiselle puolikkaalle.
- Lado kahdelle leivälle kurkkusiivut, sekä juusto.
- Paina leipiin kannet päälle ja leikkaa leivät kahdeksaksi pieneksi kolmioksi.
- Tarjoa esimerkiksi iltapäiväteen kanssa :---)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti