>

Sidor

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Pirteät Raakakakkuset


Raakakakut ja muutkin raakaruuat ovat olleet jo hetken aikaa melkoisessa nosteessa, mutta vasta nyt uskalsin itsekin kokeilla tällaista "terveellisempää" herkkua. Raakakakut ovat siis kypsentämättömiä herkkuja, joidenka pohja monesti koostuu enimmäkseen pähkinöistä. Kevään auringon lämmittäessä jo meidän parvekettamme mukavasti valitsinkin näihin kakkusiin, tulevaa kesää ajatellen, pirteän ananaksen ja sitruunan maut.


Pirteät Raakakakkuset:

(6-8 kappaletta)


Pohja:

- 9 pehmeää kuivattua taatelia 
- 1,5 dl pekaanipähkinöitä, manteleita tai saksanpähkinöitä
- ripaus suolaa


Täyte:

- 3,5 dl liotettuja maustamattomia cashewpähkinöitä
- ½ sitruunan kuori
- sitruunan mehua maun mukaan
- 1 vaniljatangon siemenet / vaniljasokeria maun mukaan
- 1 dl sulatettua kookosöljyä
- 1-2 rkl agavesiirappia

+keltaiseen kerrokseen noin 2dl tuoretta ananasta


- Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan mieluiten jo edellisenä päivänä, jotta tulos olisi paras mahdollinen, mutta parin tunnin liottamisella saa jo varsin hyvää täytettä. :---)
- Liota myös taateleita hetki, jos tuntuu että ne ovat hieman kuivakkaita.
- Pilko taateleita pienemmiksi paloiksi blendaamisen helpottamiseksi.
- Kippaa blenderiin pekaanit, taatelit sekä suola ja aja melko tasaiseksi murupohjamaiseksi massaksi.
- Vuoraa muffinivuoka muffinipapereilla ja painele pähkinämassaa tasainen kerros jokaisen pohjalle.
- Blendaa nyt liotetut cashewpähkinät ja muut täytteen ainekset (ananasta lukuunottamatta) tasaiseksi ja hieman juoksevaksi massaksi.
- Lusikoi täytemassasta noin puolet muffinivuokiin.
- Lisää jäljelle jääneeseen täytemassaan paloiteltu ananas ja blendaa tasaiseksi.
- Lusikoi loppu täyte muffinivuokiin ja koristele mielesi mukaan.
- Laita muffinivuoka pakkaseen noin pariksi tunniksi, jotta kakkuset jähmettyvät.
- Nämä sulavat melko nopeasti, joten ota kakkuset pakkasesta hieman ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti