>

Sidor

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Hunajaiset Ruisnapit


Huomentapäivää! Katkonaisesti nukuttu yö takana, joten piti jotenkin rentouttaa itseään heti aamusta. Tuoretta leipää ja kupponen teetä nenän etteen, niin aamu saa uuden paremman alun. :---)


Hunajaiset Ruisnapit:

(10 kappaletta)


- 3 dl lämmintä vettä
- 2 rkl hunajaa tai agavesiirappia
- 1-2 tl suolaa
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl pellavarouhetta
- 4 dl ruisjauhoja
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 pussi kuivahiivaa
- noin 2 rkl sulatettua voita tai öljyä


- Mittaa kulhoon lämmin vesi ja liota hunaja veteen.
- Lisää joukkoon puolet ruisjauhoista ja muut ainekset, voita lukuunottamatta, ja sekoita kunnolla tasaiseksi taikinaksi.
- Kippaa joukkoon loput ruisjauhot ja sekoita.
- Lurauta joukkoon nyt sulatettu voi ja vaivaa taikinaa hetki.
- Pyöräytä taikina palloksi ja kohota kulhossa liinan alla noin puoli tuntia.
- Kun taikina on kohonnut, muotoile taikinasta pötkö ruisjauhoja apunakäyttäen.
- Leikkaa pötkelö kymmeneen osaan ja pyörittele osista pieniä palleroita leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Voit hieman litistää palloja halutessasi.
- Peitä pallerot liinalla ja anna kohota jälleen noin puoli tuntia.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti