>

Sidor

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Laiskan Leipurin Sekaleipä


Noh, kaipaakohan tämä nyt mittään turhia lätinöitä. Jokainen kuitenkin tietää, että tuore leipä ja nokare voita maistuu, noh...MAKIALTA :---D
Tällä ohjeella et voi mennä metsään, joten eikun kokeilemaan. Varaathan kuitenkin aikaa, sillä kohottaminen vie useamman tovin.


Laiskan Leipurin Sekaleipä:


- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- 2 dl grahamjauhoja
- 1 tl suolaa
- ½ tl kuivahiivaa
- 1,5 dl siemeniä (pellava,kurpitsa,hamppu,auringonkukka)
- 3,5 dl lämmintä vettä
- pieni luraus öljyä


- Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet.
- Lisää lämmin vesi, sekä öljy ja sekoita ainekset nopeasti keskenään.
- Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja laita päälle vaikka vielä kattilankansi tai lautanen painoksi.
- Anna taikinan kohota 12-18 tuntia.
- Voit tehdä tämän esimerkiksi pienessä uunivuuassa tai -padassa.
- Öljyä valitsemasi vuoka ja ripottele pohjalle ja reunoille hieman jauhoja.
- Ripsaise taikinan päälle jauhoja ja pyöräytä taikinasta edes etäisesti palloa muistuttava pyörylä.
- Laita taikinapallo vuokaan.
- Kohota vielä puolisen tuntia liinalla peitettynä.
- Paista 225-asteisessa uunissa ensin foliolla peitettettynä noin puolisen tuntia ja sen jälkeen poista folio ja paista vielä noin 10-15 minuuttia.


Tuoretta leipää, olkaatten hyvät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti