>

Sidor

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Siemenleipä


Ollaampa nyt "oikein ahkeria" ja päräytetään kerralla kaksi postausta tälle päivälle! :---D Tässäpä teille mahtavaa kokeiltavaa, jos tuntuu ettei keksi enää mitään uutta siemenistä. Kaiken hyvän lisäksi tämä on gluteeniton leipä...hoksasin sen kyllä vasta leivän tehtyäni, kun muistelin mitä kaikkea tähän laitoin :---D



Siemenleipä:


- 2 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl rouhittuja hampunsiemeniä
- ½ dl seesaminsiemeniä
- 1 dl pellavansiemeniä (tai rouhetta)
- 3 rkl chia-siemeniä
- 3 rkl psylliumkuitua
- 2 tl ruususuolaa
- 4 dl tattarihiutaleita (muutkin gluteenittomat hiutaleet käyvät)
- 1 rkl agavesiirappia tai hunajaa
- 3-3½ dl kiehuvaa vettä
- 4 rkl öljyä


- Sekoita siemenet, kuitu, hiutaleet sekä suola keskenään kulhossa.
- Kiehauta vesi vedenkeittimessä ja mittaa pieneen kulhoon.
- Sekoita veteen agavesiirappi sekä öljy.
- Kaada neste kuivien aineiden sekaan ja sekoita hyvin.
- Voitele/vuoraa leivinpaperilla leipävuoka ja taputtele jämäkkä taikina siihen.
- Paista leipää 175-asteisessa uunissa ensin puolisen tuntia ja sen jälkeen kippaa leipä ulos vuuasta vaikkapa uunipellille ja paista toiset puoli tunteroista.
- Jäähdytä leipää hieman ennen leikkaamista.

5 kommenttia:

  1. Näyttää tosi maukkaalta, pitääpä kokeilla joskus! Pysyykö leipä miten hyvin kasassa (lähinnä pakastamisen kannalta mietin)?

    P.s. Kiitos patukkasuosituksista :-) se kookos oli huippua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että patukat oli mieleiset! :)
      Juu, kyllä tuo minusta oli melko jämäkkää tavaraa, että varmaan ainakin sillälailla kokonaisena tai puolitettuna menee pakkaseen murenematta :P

      Poista
  2. Pitääpä testata tätä vapailla ja tiedät kyllä mistä resepti kohta löytyy :) T: Tarja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, paahdettuna kans hyvää! :---)

      Poista
  3. Hyvä ohje, mutta kannattaa huomioida että hunajaa ei oikeasti saa kuumentaa.
    Tämä käytäntö on esim aina Intiassa mutta jostain syystä meillä länsimaissa on ohjeissa alkanut esiintyä hunajan kuumentamista (viiden vuoden sisällä tulleet suomiohjeet + jenkkiohjeet järjestelmällisesti). Hunaja alkaa muuttua kuumentaessa ja menettää myös laatua, entsyymeitä ja ravintoarvoja sekä muuttuu karsinogeeniseksi. Mielummin joku muu vaihtoehto kuumennuksessa kuin hunaja.

    VastaaPoista