>

Sidor

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Avokado-Suklaaneliöt


Ei ehkä tulisi ensimmäisenä mieleen änkeä avokadoa makeisiin leivonnaisiin, mutta kun on menossa kilo avokadoja huonoksi, niin jotain niistä on keksittävä...eilettäin ne menivät pastan sekaan ja tänään niitä sujauttelin suklaiseen taikinaan uiskentelemaan.


Avokado-Suklaaneliöt:

(noin 12-18 kappaletta)


- 2 isoa (tai 4 pientä) kypsää avokadoa
- 150g tummaa suklaata (sulatettuna)
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 1 tl vanilja-aromia
- 1½ dl jauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 3 rkl öljyä
- 50g suklaata murusina


Kuorrute:


- 1 iso avokado
- 7 dl tomusokeria
- puristus sitruunamehua maun mukaan



- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Sulata suklaa alhaisella lämmöllä mikrossa tai vaihtoehtoisesti vesihauteessa.
- Tee avokadoista tasaista mössöä ja sekoita sulan suklaan sekaan.
- Vatkaa joukkoon sokeri ja munat.
- Lisää nyt jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola varovasti sekoittaen.
- Lurauta sekaan vielä öljy, vanilja-aromi sekä suklaamuruset.
- Sekoita.
- Kaada massa melko pieneen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
- Paista suklaapohjaa noin 30 minuuttia.
- Nosta vuoka jäähtymään.
- Kun leivospohja on kunnolla jäähtynyt, voit valmistaa kuorrutteen.
- Mössää kuorrutteen avokado hyvin tasaiseksi mössöksi.
- Lisää vanilja-aromi kokoajan vatkaten.
- Valuta tomusokeria massan sekaan vähän kerrallaan ja vatkaa, kunnes kuorrute on tasaista.
- Voit vielä halutessasi painella kuorrutteen siivilän läpi, jos tuntuu että kuorrutteeseen jäi paakkuja.
- Levitä kuorrute viileiden leivosten päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti