>

Sidor

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Ohrarieskat


Viime viikonloppuna olimme vierailemassa ukkelin vanhempien luona
 ja vihdoin saimme tehtyä porukalla leivinuunissa rieskoja, riisipiirakoita sekä hiivaleipää, mutta tässä tulee nyt rieskaohje vain.
Ohje on ilmeisesti miekkosen mummon peruja alkujaan, ja kyllä hyvä ohje olikin.
Tässä siis ohjetta niille onnekkaille, joilla on mahdollisuus päästä käsiksi leivinuuniin.


Ohrarieska:

(noin 16 kappaletta)

- 1,5 dl maitoa
- 3 tl suolaa
- noin 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl hiivaa
- noin 1,5 litraa ohrajauhoja



- Mittaa kuppiin hiiva, ripaus suolaa ja pikku tilkka maitoa.
- Sekoita seosta hieman, että hiiva liukenee.
- Kaada maito kulhoon ja lisää hiivaseos maidon joukkoon.
- Lisää maitoon suola ja osa vehnäjauhoista.
- Sekoita hyvin vispilällä.
- Lisää nyt loput vehnäjauhot ja sekoita.
- Aloita nyt lisäämään ohrajauhot pikkuhiljaa sekoittaen.
- Kun tuntuu, ettei taikina sekoitu enää vispilällä, 
niin jatka sekoittamista kädellä.
- Taikina jää käsiin varmasti kiinni, mutta se on silti valmista.
- Rieskataikinaan ei tarvitse vaivata sitkoa.
- Kippaa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile siitä pötkö.
- Leikkaa pötkö noin 16:sta osaan.
- Taputtele tai kaulitse osat litteiksi.
- Paista rieskoja leivinuunissa niin kauan, että ne saavat kauniisti väriä.
- Laita valmiit rieskat liinan alle jäähtymään, jottei kuoresta tulisi kova.
- Sipaise lämpimän rieskan päälle voita ja popsi pois!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti