>

Sidor

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kermainen linssikeitto


Kun ulkona sataa räntää ja on harmaata, silloin kaipaa lautaselleen väriä.
Kaikenlaiset keittoruuat ovat maistuneet minulle aina talven lähestyessä, ja ajattelinkin nyt koittaa jotakin uutta.
Aikaisemmat kokemukseni linsseistä eivät ole olleet kovinkaan miellyttäviä, mutta tästä keitosta tuli niin hyvää, että tulen tekemään tätä varmasti myös uudestaan!
 :---)



Kermainen linssikeitto:


- 1½ dl punaisia linssejä (esimerkiksi Go Green)
- 1 pienehkö punasipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 2 dl kookosmaitoa
- 1 dl ruokakermaa (kaurakerma käy myös hyvin.)
- 2-3 tl curryjauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- suolaa
- pippuria
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 1 tl intiaanisokeria



- Silppua sipulit pieneksi kuutioksi ja kuullota kattilassa pienessä määrässä öljyä.
- Lisää curry- ja paprikajauhe, sekoita.
- Kippaa kattilaan tomaattimurska, vesi, 
loput mausteet sekä linssit.
- Keitä seosta, kunnes linssit ovat kypsiä, eli noin 10-15 minuuttia.
- Lisää vettä tarvittaessa.
- Lisää nyt joukkoon kookosmaito ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Lurauta sekaan kermaa sen verran, että saat haluamasi koostumuksen.
- Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarjoa lämpimänä esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti