>

Sidor

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Mansikka-valkosuklaajuustokakku


Nytpä kävi niin onnekkaasti, että päästiin kahvittelemaan minun valmistumistani kuvataiteilijaksi ja jotakin herkkuahan niihin kinkereihin oli pyöräytettävä. Näyttipä tämä kakku mainiosti vieraille maistuvan, tässäpä siis vähän ohjetta. C:


Mansikka-valkosuklaajuustokakku:

Pohja:

-200g Digestive- täysjyväkeksejä
-75g sulaa voita



Täyte:

-3 liivatelehteä
-2,5dl Flora Vispiä
-1 pkt valkosuklaata (esim. Pandan levy on sopiva)
-200g maustamatonta tuorejuustoa
-1 dl sokeria
-2 rkl vaniljasokeria
-vajaa 1dl mansikkamehua


Kiille:

-Mansikoita
-3 liivatelehteä
-3dl tujua mansikkamehua (esim. tiivisteestä valmistettua)





-Murenna keksit ja sekoita sula voi keksin murujen joukkoon.
Painele seos kevyesti irtopohjavuokaan. Älä painele liian tomerasti, sillä pohjasta tulee muutoin liian kova.
-Laita täytteen liivatelehdet noin viideksi minuutiksi kylmään veteen likoamaan.
-Vatkaa Flora Vispi notkeaksi vaahdoksi.
-Sekoita tuorejuusto, mehu ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
-Sulata valkosuklaa vesihauteessa, mutta varo ettei suklaaseen joudu vettä!
-Lisää suklaa tuorejuustoon.
-Kuumenna pieni määrä mehua mikrossa ja sekoita liivatteet siihen.
Kaada liivatteet tuorejuustoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
-Lisää kermavaahto.
-Kippaa täyte vuokaan ja kiikuta jääkaappiin jähmettymään noin viideksi tunniksi ennen kiilteen lisäämistä.


-Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
-Leikkaa mansikat siivuiksi ja asettele ne kakun päälle haluamallasi tavalla.
-Sekoita mansikkamehu ja kuumenna se mikrossa -> lisää liivatteet.
-Kaada seos mansikoiden päälle.

Hox! Tässä vaiheessa mansikat saattavat lähteä "leijailemaan" omille teilleen, joten kannattaa kaataa kiille varovaisesti. Voit myös kaataa osan kiilteestä ensin kakun päälle, jonka jälkeen kakku kiilteineen tupataan jääkaappiin hetkeksi, tämän jälkeen asetellaan mansikat, sekä loppu kiilleseos.



Maistuvia leipomishetkiä! :----)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti