>

Sidor

torstai 11. huhtikuuta 2013

Lasagne


Lasagne on kyllä ainakin meillä sellainen ruoka, mitä ei aivan jatkuvasti syödä, mutta silloinkun sitä tekee mieli niin se tehdään ihan itse...ei siis eineksiä! :---D Tämä on aikalailla tuon ukkelin repertuaariin kuuluvaa kokkailua, mutta pääsimpä tänään tekemään edes toisen kastikkeen. :-------D
Kokeilkaahan ihmeessä! Pssst, lopussa myös vinkkiä kevyempään versioon.


Tomaattikastike:

- n.400g jauhelihaa
- 2 tölkkiä tomaattimurskaa
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 1 sipuli pieninä kuutioina
- 2tl jauhelihamaustetta
- suolaa ja pippuria maun mukaan
(- n. ½dl ruokakermaa)


- Aloita jauhelihan ruskistamisella. Lisää sipulit ja mausteet -> sekoittele.
- Jauhelihan ollessa kypsää ja mausteet ovat kohillaan, lisää tomaattipyre ja -murska.
- Halutessasi lisää kerma ja anna hautua jonkin aikaa. -> Voit aloittaa juustokastikkeen teon.

Juustokastike:

- 5 dl maitoa
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1½ dl juustoraastetta
- pippuria maun mukaan
- ½ tl suolaa
- 2 rkl öljyä
(- muskottia)

- Lämmitä maito kiehuvaksi joko kattilassa liedellä tai kulhoa käyttäen mikrossa. 
Varo, ettei kärähdä!
- Lisää juustoraaste maidon sekaan ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.
- Lisää öljy ja jauhot hyvin sekoittaen. Mausta.

Sitten latomaan:

- Levitä vuokaan ohut kerros tomaattikastiketta, jonka päälle asettelet kerroksen lasagnelevyjä.
- Levyjen päälle kaadetaan nyt 1/3 tomaattikastikkeesta, jonka päälle laitetaan taas levyt.
- Tähän väliin tulee juustokastiketta ja levyt jälleen päälle. Seuraavana taas tomaattikastike.
- Jatka latomista, kunnes ainekset loppuvat. Jätä kuitenkin päällimäinen kerros kastikkeen peittoon ja kuorruta juustoraasteella.
- Paista 200-asteessa n. 20-30 minuuttia.


Hox! Kevyemmän lasagnen saat, jos käytät jauhelihan tilalla tonnikalaa ja vaihdat juustokastikkeen raejuustoon. :----) Porkkana on myös hyvä lisä tomaattikastikkeeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti